Termeni și Condiții


Definirea termenilor

RefIT.ro- platforma online de comercializare de echipamente IT a firmei S.C. IT HUB S.R.L., persoană juridică cu sediul social în Totești, nr. 82, jud. Hunedoara, nr. ordine în Registrul Comerțului J20/593/03.05.2017, CUI 37491063.                                                        

Vânzător- RefIT.ro

Cumpărător- orice entitate juridică (persoană fizică sau persoană juridică) care plasează o comandă pe site-ul Refit.ro

Cont- identitatea unei entități pe site-ul Refit.ro căreia îi corespunde o adresă de e-mail și o parolă. Prin intermediul acestui cont se poate plasa o comandă având la dispoziție o serie de informații completate (informații personale, adrese de livrare și facturare, istoricul comenzilor, retururi, etc.) ce fac mai facilă finalizării unei comenzi.

Utilizator- orice persoană (fizică/juridică) care în urma procesului de creare a unui cont personal și-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului nostru din secțiunea Termeni și Condiții

Comanda- un document electronic transmis din partea Cumpărătorului către Vânzător prin intermediul site-ului în care își manifestă dorința de a achiziționa un anumit produs pus la dispoziție de către Vânzător.

Tranzacție- încasarea unei sume de bani rezultată în urma procesului de vânzare a unui produs/serviciu din partea Refit.ro către un anume Cumpărător, proces de vânzare bazat pe realizarea unei comenzi prealabile din partea Cumpărătorului către Vânzător.

Ofertă- acțiune de a expune în scop comercial un produs cu o reducere de preț, pentru o perioadă stabilită și limitată de către vânzător.

Site- domeniul virtual www.refit.ro și subdomeniile acestuia

Favorite- secțiune din contul personal în care se pot adăuga produse pentru a putea fi accesate mai ușor, dar și pentru a putea primii notificări referitoare la disponibilitatea produsului, prețul acestuia și nu numai.

Opinie- o evaluare scrisă a unui utilizator despre un anumit produs, evaluare scrisă în urma experienței și folosirii personale.

Notă- modalitatea de exprimare a gradului de satisfacere oferit de un produs în urma utilizării lui de către un Cumpărător. Această notă se poate acorda sub forma unei steluțe, cea mai mică notă fiind 1 steluță, cea mai mare 5 steluțe.

Newsletter- mijloc de informare periodic, prin intermediul unui e-mail asupra unor informații despre anumite produse (reduceri, lichidări de stoc, oferte speciale, etc.).


Limitarea obligațiilor pentru produse și servicii


    S.C. IT HUB S.R.L. își rezervă dreptul de a modifica conținutul site-ului în ce privesc specificațiile și pozele produselor prezentate fără a-și notifica utilizatorii înainte. De asemenea nu putem garanta în proporție de 100% disponibilitatea în stoc a tuturor produselor tot timpul, de aceea veți fi notificat (telefonic sau prin e-mail) de orice neconcordanță a stocurilor de pe site-ul nostru.

    S.C. IT HUB S.R.L. nu răspunde de posibilele defecțiuni ce pot apărea în urma procesului de livrare a produselor comandate de Client. Constatarea unui ambalaj desfăcut sau transportat în condiții mai puțin decât normale se face în prezența agentului firmei de curierat. Eventualele reclamații în ce privește calitatea livrării nu pot fi luate în considerare.

    Ne rezervăm dreptul de a livra produsele comercializate de noi prin intermediul firmelor de curierat selectate de noi în urma unor contracte încheiate. Livrarea gratuită a produselor cu o valoare mai mare de 170 RON  se face doar prin firmele de curierat rapid GLS sau Nemo Express. Produsele comandate se pot livra și prin alte firme de curierat în urma unui acord între ambele părți; costul transportului fiind acoperit integral de Client. În cazul garanțiilor, firma S.C. IT HUB S.R.L. are obligația de a suporta cheltuielile de transport al produsului atât tur cât și retur cu condiția ca produsul să fie expediat cu firmele de curierat partenere mai sus menționate.


Observație! A nu se confunda Garanția produsului cu CEREREA DE RETUR! Garanția produsului asigură service-ul acestuia, pe când CEREREA DE          RETUR asigură posibilitatea de a returna sau schimba un produs. 


Condiții de garanție


    Toate produsele comercializate pe Refit.ro beneficiază de garanție între 12 și 36 de luni, în funcție de tipul de produs vândut (second-hand sau refurbished).

    În momentul constatării unei defecțiuni, clientul este obligat să anunțe compania și să stabilească de comun acord termenii de livrare, timpul de service și costurile de transport.

    Dreptul de garanție se pierde în momentul în care produsele pentru care se solicită service prezintă următoarele defecte fizice: lovituri, rupturi, crăpături, ciobiri, componente/piese arse, pierdute, etc., etichete sau sigilii de garanție deteriorate, îndepărtate sau modificate, produsele utilizate în condiții neadecvate (tensiuni de alimentare necorespunzătoare, supunerea la variații mari de temperatură și presiune, șocuri mecanice, manipulare incorectă, utilizarea produselor în condiții de umiditate, praf, noxe sau sub acțiunea substanțelor chimice etc.), pătrunderea de lichide, metale sau alte substanțe în interiorul produselor, intervenția mecanică sau plastică asupra produselor, sau orice intervenții din exterior constatate în urma evaluării produsului care se dorește a fi înlocuit/returnat.Condiții de retur

 Conform Legii OUG 34/2014, în mod legal, produsele pot fi returnate în termen de 14 zile, în stare perfectă, chiar dacă a fost folosit. Clientul trebuie să anunțe firma în prealabil prin completarea formularului de retur așteptând pentru a fi contactat de unul din operatorii noștrii la telefon sau pe e-mail în termen de 3 zile lucrătoare.

     Produsul returnat trebuie să fie în stare perfectă atât funcțional cât și estetic. De asemenea produsul trebuie să însoțit de factura originală.

Cazuri acceptate pentru un produs de a fi returnat:

  • Returnare fără un motiv sau fără a fi percepute penalități în termen legal de 14 zile din momentul achiziției. Calitatea produsului atât din punct de vedere funcțional cât și estetic trebuie să fie în aceeași stare ca în momentul livrării, fiind necesară inclusiv prezentarea ambalajului original.

Contravaloarea produsului returnat se va rambursa în termen de 30 de zile, nefiind incluse cheltuielile de transport al produsului retunat.

  • Specificațiile produsului livrat nu sunt aceleași cu cele ale produsului comandat pe site-ul nostru. În aceste condiții există posibilitatea înlocuirii produsului cu un altul sau rambursarea integrală a banilor.

Costul de transport pentru returnarea unui produs este suportat exclusiv de către Client/Cumpărător.

Observație! Posibilitatea returnăii unui produs nu este același lucru cu garanția acordată produsului din partea firmei noastre.


Limitarea obligațiilor pentru prețuri


    Toate preturile prezentate pe site-ul www.refit.ro includ TVA (19%), în acest preț nu este inclus costul de livrare al produsului decât dacă produsul face parte dintr-o promoție specială.
    Prețul de achiziție tipărit pe factură va fi același cu cel stabilit de consultantul de vânzări în momentul confirmării comenzii ca fiind comandă fermă.


Responsabilități privind opiniile și notele acordate de către utilizatori


    Utilizatorii platformei Refit.ro au posibilitatea de a-și spune opiniile, atât pozitive cât și negative, cu privire la experiența personală în urma utilizării unui produs achiziționat, dar și să acorde o notă produsului.

      Aceste opinii vor oferi evaluare critică realistă a caracteristicilor și modului de folosire a produsului comandat.

    Ne rezervăm dreptul de a nu publica pe site comentarii cu conținut ilegal, obscen, defăimător, amenințător, care tulbură în vreun fel viața privată a altor persoane, texte vizând diverse campanii de promovare, care încalcă drepturile de proprietate intelectuală, conțin viruși, scrisori în lanț, mail-uri în masă sau orice altă formă de spam.

    Compania S.C. IT HUB S.R.L. nu va fii responsabilă și nici nu va putea fii obligată să plătească despăgubiri pentru orice forma de daună produsă prin publicarea unor astfel de texte.
    Utilizatorul garantează că are toate drepturile asupra conținutului pe care îl transmite pentru a fi publicat pe site și este direct responsabil pentru textele publicate.

Responsabilități privind Licențe și Standarde ISO.


Licențe pentru sisteme de operare


    Produsele de tip Calculator și Leptop comercializate pe site-ul Refit.ro se achiziționează fără software instalat cu excepția celor care prezintă în descrierea produsului o astfel de facilitate. Există posibilitatea de instalare a sistemelor de operare Windows 10 Home și Windows 10 Pro cu licență în funcție de oferta prezentată pe site.

    Licența este valabilă pentru un singur calculator sau laptop și nu se înstrăinează. Nu se pot achiziționa mai multe licențe împreună cu un singur calculator sau laptop.


Standarde de calitate ISO


    Potrivit legilor în vigoare produsele de tip monitoare LCD (TFT) cât și alte aparate/aparaturi cu ecran TFT sunt fabricate conform Standardului ISO14602-Clasa II. Acest standard permite existența unui minim de 3 pixeli morți la livrare. Toate produsele de acest gen nu sunt considerate defecte potrivit celor mai sus menționate.


Confidențialitatea Informațiilor

    Datele personale ale fiecărui cumpărător sunt înregistrate în baza de date a siteului și sunt folosite strict pentru a întocmi acte necesare unei tranzacții, transport și/sau studii de marketing în cadrul companiei S.C. IT HUB S.R.L.

    Compania își asumă responsabilitatea de a nu înstrăina, vinde sau face publice bazale de date ale siteului www.refit.ro, acestea pot fi transmise doar autorităților responsabile cu verificarea tranzacțiilor comerciale, numai în scopuri justificate.

    Datele dumneavoastră personale mai pot fii folosite de către compania S.C. IT HUB S.R.L. pentru a vă trimite materiale comerciale de tip reclamă sau informații deosebite în format electronic. Aveți oricând posibilitatea de a va dezabona de la primirea acestor materiale printr-un singur click.

Ce tip de informații personale colectăm:

Putem colecta următoarele categorii de date personale:

- numele și denumirea persoanei fizice sau a companiei

- informațiile de contact (nr. telefon și/sau email)

- informații cu caracter demografic precum codul poștal, adresa, numărul de telefon

- alte informații utile pentru sondaje și/sau oferte promoționale


    Aveți dreptul de a va opune prelucrării datelor dvs. personale și de a solicita ștergerea totală sau parțială a acestora.

    Suntem bucuroși să primim întrebările și comentariile dumneavoastră referitoare la orice aspect de confidențialitate.

    În cazul în care aveți asemenea comentarii sau în cazul în care doriți să formulați o reclamație referitoare la modul în care utilizam datele dumneavoastră personale, vă rugăm să ne contactați prin telefon la numărul: 0741 186 143.