Politica de Confidentialitate


Politica de utilizare a datelor cu caracter personal

   Conform Legislației în vigoare, Legea nr 677/2001 cu referire la protecția persoanelor în raport cu prelucrarea datelor personale, compania noastră se obligă să respecte în stricte condiții de siguranță, datele personale furnizate de utilizatori.

   S.C IT HUB S.R.L., având calitatea de administrator, proprietar și autor al website-ului www.refit.ro, se angajează să respecte siguranța folosirii datelor cu caracter personal ale utilizatorilor website-ului în chestiune și să respecte caracterul privat al acestor date.

   Conform dispozițiilor Regulamentului UE 679/2016 cu privire la protecția datelor cu caracter personal ce abrogă/anulează Legea nr. 677/2001 privitoare la protecția persoanelor în ceea ce privește prelucrarea datelor lor personale și libera lor circulație, S.C. IT HUB S.R.L. se obligă să folosească în condiții sigure și doar pentru scopurile specificate mai jos, datele personale furnizate de utilizatorii website-ului www.refit.ro.

   S.C. IT HUB S.R.L. garantează că datele personale furnizate prin intermediul site-ului nostru, vor rămâne confidențiale, conform dispozițiilor Regulamentului UE 679/2016 privitor la protecția datelor personale. Citind acest document, veți reuși să cunoașteți care sunt drepturile ce vă revin conform legilor în vigoare. Aceste drepturi, conform cu dipozițiile Regulamentului UE 679/2016 pentru persoanele înregistrate, la care facem referire, sunt:

  • Dreptul de opoziție

  • Dreptul de a se adresa justiției

  • Dreptul la informare

  • Dreptul de acces la datele cu caracter personal

  • Dreptul de a interveni asupra datelor de caracter personal

  • Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale


  Politica de confidențialitate promovată de Refit.ro explică în ce mod utilizăm noi orice tip de informație personală pe care ne-o puteți oferi pe parcursul utilizării site-ului sau plasării unei comenzi online.


Date cu caracter personal: orice informații despre o persoană ce poate contribui mai mult sau mai puțin la identificarea acesteia. Aceste informații pot fi caracteristici fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale, dar și informații ce pot identifica persoana în mod precis, precum CNP-ul persoanei.

Prelucrarea datelor cu caracter personal: reprezintă orice tip de operațiune sau set de operațiuni ce se face automat sau neautomat asupra datelor cu caracter personal.Operațiunile posibile pot fi: colectarea, organizarea, înregistrarea, stocarea, extragerea, adaptarea / modificarea, consultarea, alăturarea / combinarea, utilizarea, ștergerea, blocarea, distrugerea, etc.

Stocarea: păstrarea datelor cu caracter personal pe orice fel de suport.

Operator: persoanele fizice sau juridice de natură privată sau publică, incluzând chiar și autoritățile publice, instituțiile și structurile teritoriale ale instituțiilor, ce pot stabili scopul și modul de prelucrare a datelor cu caracter personal.


Ce tip de informații personale colectăm?


Putem colecta următoarele categorii de date personale:

  • numele și denumirea persoanei fizice sau a companiei

  • informațiile de contact, inclusiv adresa de email

  • informații cu caracter demografic precum codul poștal, adresa, numărul de telefon ș.a.

  • alte informații utile pentru sondajele clienți și/sau oferte promoționale


Ce putem face cu informațiile colectate?


Vă cerem anumite informații cu caracter personal în general pentru a vă înțelege mai bine preferințele și a fi capabili să vă oferim servicii îmbunătățite și în particular pentru următoarele motive:

  • păstrarea unei arhive interne.

  • îmbunătățirea serviciilor și/sau a produselor.

  • trimiterea de e-mail-uri promoționale despre produsele noi, ofertele speciale sau alte informații pe care considerăm că le veți găsi interesante, folosind adresa de e-mail comunicată de către dumneavoastră.

  • contactarea în scopuri promoționale și de sondare a pieței. Acestea pot fi prin e-mail, prin intermediul retelelor de socializare (Facebook, Instagram, Twitter), la telefon, prin fax sau folosind serviciile tradiționale de poștă. Putem de asemenea folosi informațiile dumneavoastră pentru a adapta website-ul nostru la cerințele și interesele dumneavoastră.

  • informarea utilizatorilor/clienților privind evolutia și starea comenzilor, evaluarea produselor și serviciilor oferite, activități comerciale, de promovare a produselor și serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piață, de statistică, de urmarire și monitorizare a vânzărilor și comportamentul consumatorului.


    Refit.ro nu va vinde, închiria sau distribui informațiile colectate nimănui. Colectăm informațiile pentru a putea onora comenziile și pentru a servi cât mai bine clienții noștri cu informații complete referitoare la starea comenziilor sau a livrării.

  Compania noastră poate sa furnizeze datele personale ale utilizatorului, altor entități, care sunt în relație de parteneriat dar cu condiția păstrării confidențialității, care oferă garanția ca datele personale sunt păstrate în siguranță conform legislației în vigoare. Acești parteneri pot fi: firme de expedie sau curierat, firme de servicii marketing, firme de servicii bancare sau de plată, asiguratori sau companii care dezvolta interfațe și programe software personalizate pentru noi.

    La înregistrarea pe site, prin completarea formularului de comandă și înregistrarea, cu datele personale, inclusiv CNP-ul, utilizatorul își oferă acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal ale utilizatorului.

    Informațiile utilizatorului, pot fi furnizate la cerere către Poliție, Instanțe Judecătorești și Parchetul General dar și unor instituții și organe abilitate conform legii, în urma unei cereri depuse de acestea.


Politica de utilizare Cookie-uri

    Politica de utilizare a cookie-urilor menționată mai jos se aplica pe site-ul www.refit.ro operat de S.C IT HUB S.R.L.

   Conform Cerințelor hotărâte în  Directiva UE din 26 mai 2012 și prevederile Legii nr. 506 din 17 noiembrie 2004 în legătură cu prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția fiecărui cetățean în zona comunicaţiilor electronice, fiecărui vizitator al website-ului îi este cerută permisiunea înaintea aplicării cookie-urilor.

    Pe platforma noastră utilizăm cookie-uri proprii dar și de la terți cu scopul strict de a oferi persoanelor ce vizitează site-ul o experiență cât mai plăcută și facilă prin optimizarea acestuia conform nevoilor și intereselor fiecărui utilizator.


Ce sunt Cookie-urile?

    Cookie-urile sunt mici fișiere care sunt stocate pe dispozitivul dumneavoastră (pc, laptop, telefon, tabletă etc) care se instalează automat și fără notificări în urma acceptului solicitării emise de către website-ul vizitat. Acestea nu pot accesa date sau fișiere de pe dispozitivul dumneavoastră (pc, laptop, telefon, tabletă, etc.).


Scopul Cookie-urilor

   Conexiunea stabilită în urma Acceptării Cookie-urilor, realizează o legătură a interacțiunii dintre utilizator și site-ul web. Astfel, sunt prezentate informații relevante utilizatorului conform preferințelor acestuia și se pot oferi servicii mai facile și mai la îndemână utilizatorului care aduc acestuia un plus de confort, afișând într-o manieră automată produsele care corespund cerințelor și nevoilor specifice fiecărui utilizator. Sunt întocmite și rapoarte de statistică interne care ajută la perfecționarea paginilor și conținutului, dar fără a se face o identificare specifică a utilizatorilor.


Ce tipuri de Cookie-uri se folosesc?

Site-ul Refit.ro folosește următoarele tipuri de Cookie-uri:

  • Per Sesiune: Acestea sunt folosite temporar, până în momentul în care utilizatorul părăsește pagina site-ului.

  • Fixe: Acestea rămân pe dispozitivul utilizatorului o anumită perioadă de timp sau până sunt șterse manual de către utilizator.


Cookie-urile NU CONȚIN date personale

Cookie-urile sunt folosite doar pentru buna funcționare a site-ului și afișarea de informații relevante către utilizator. Acestea nu solicită informații cu caracter personal în nici o situație.


Cum se șterg Cookie-urile?

   Ștergerea acestora, se poate face din setările Browser-ului folosit sau modificarea setărilor prin care se comunică utilizatorului, prin notificări, când sunt trimise date către website-ul pe care se navighează.


De ce cookie-urile sunt importante pentru navigarea pe Internet?

    Pentru o bună funcționare a internetului, aceste cookie-uri sunt necesare pentru oferirea unei experiențe mai plăcută și mai facilă pentru fiecare utilizator. Dezactivarea cookie-urilor poate face unele website-uri sau pagini să nu funcționeze în parametrii optimi.

    Prin refuzul sau neacceptarea cookie-urilor, website-ul nu va mai putea ține cont de dorințele și preferințele dumneavoastră și nu va opri publicitatea online.


Securitatea și confidențialitatea

    Cookie-urile NU SUNT VIRUȘI sau coduri care supraveghează calculatorul și datele. Acestea sunt formate de tip Plain text și sunt inserate doar cu acordul utilizatorului.

    Ele, pot fi folosite și în scopuri negative deoarece colectează informații despre istoricul de navigare, preferințe pe care le are utilizatorul pe diferite site-uri sau motoare de căutare. De aceea se recomandă ștergerea acestora la interval de timp, mai ales de programe de tip anti-virus sau anti-malware.

    Prin intermediul lor, are loc transferul dintre website și browserul de internet al utilizatorului și se întâmplă ca persoane neautorizate să pătrundă în acest proces de transmitere a datelor. Deși se întâmplă rar, aceste incidente cel mai adesea au loc, când utilizatorul se conectează la o rețea Wifi nesecurizată. Alege-ți întotdeauna rețele criptate și securizate pentru cea mai bună protecție a informațiilor personale.